top of page

Homeopaatti, eläinhomeopaatti, hevostenvalmentaja ja luonnollisen hyvinvoinnin ikuinen opiskelija palveluksessasi.

 
Olen Anna. Missioni on johdattaa sinut tai hevosesi matkalle kohti luonnollista, kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Mistä kaikki sai alkunsa?

 

Olen ollut lapsesta asti kiinnostunut biologiasta ja siitä kuinka luonto, ihminen, eläin tai mikä tahansa elävä organismi toimii. Syy ja seuraus suhteet kiehtovat minua ja niihin voisin uppoutua tuntikausiksi. Kaikelle on jokin alkusyy. Mitään ei tapahdu sattumalta. Näin ajattelen. Lapsena minulle monesti naureskeltiin, kun ihmettelin, miksi päänsärkyyn otettiin särkylääkettä. Nykyisin osaisin sanoittaa näkemykseni. Lapsena asia jäi ihmettelyn tasolle.

 

Homeopaatiksi

Lukioon lähtiessäni ajattelin, että minusta tulee eläinlääkäri. Terveys ja hyvinvointi, sekä hevoset olivat jo silloin kiinnostuksen kohteitani. Sittemmin tajusin, ettei lääketiede pysty antamaan minulle työkaluja joita kaipaisin. En pystyisi lääkärinä toteuttamaan itseäni haluamallani tavalla. Lähdin etsimään jotain holistista hoitokeinoa ja päädyin opiskelemaan homeopatiaa. Minulle on tärkeää, että kaikessa toiminnassa pyritään homeostaasin eli elimiostön tasapainon saavuttamiseen. Homeopatia tuki tätä näkemystä. Homeopatia hoitomuotona sopii hyvin maailmankuvaani. Opiskelujen jälkeen meni vuosia, että ymmärsin kuinka syvälle asiakkaan haasteeseen on nähtävä, jotta tuloksia on mahdollista saada. Pelkkä diagnoosi ei riitä. Se kävi hyvin selväksi jo opiskelu aikana. Lääkeainekuvien syvempi ymmärtäminen on kehittynyt kokemuksen myötä. Samoin ymmärrys miten elimistössä kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Hevosten ruokinta ja hyvinvointi

Hevoset ovat olleet lapsesta asti intohimoni. Olen pyrkinyt ymmärtämään hevosta hyvin kokonaisvaltaisesti. Koen, että hevosen kanssa yhden osa-alueen ymmärtäminen ei riitä. Ensimmäisen hevosemme kanssa pääsin tutustumaan hevosen käsittelyn ja koulutuksen maailmaan. Tamma ei ollut helpoin kaikista, eikä nuori hevonen paras tapa aloittaa hevosen omistaminen. Onneksi ympärillä oli osaavia ihmisiä ja minä en koskaan ole ollut se joka ensimmäisenä luovuttaa, vaikka hetkellisesti epätoivoon voin vaipuakin. Näitä epätoivon hetkiä on ollut myöhemmin tamman jälkeläisten kanssa, joiden terveyden hyväksi olen saanut toimia. Hetkellinen epätoivo on palkittu moninkertaisena ilona raviradoilta saadun menestyksen myötä. Yhtään hetkeä näiden hevosten parissa en vaihtaisi pois. Enhän olisi tämä ihminen, jos en olisi saanut niitä elää. Ilman kokemuksiani en voisi opastaa sinua hevosten hyvinvoinnin ihmeelliseen maailmaan.

Huomasin jo hyvin varhain opintojeni jälkeen, että pelkästään homeopatialla en voi edistää hevosten terveyttä riittävästi. Hevosen hyvinvointiin vaikutta niin moni asia, kuten käsittely, koulutus, elinympäristö, ruokinta muutamia mainitakseni. Jos nämä elämän eri osa-alueet aiheuttavat hevoselle huomattavaa stressiä päivästä toiseen ei homeopatialla, tai millään muullakaan hoitomuodolla voida saada aikaan kuin hetkellisiä tuloksia. Tätä vyyhtiä haluaisin lähteä kanssasi purkamaan jakaen kokemuksia, joita olen hevosten kanssa saanut tallinpitäjänä, valmentajana, kuntouttajana, omistajana ja kasvattajana kokea.

Ihminen, keho, mieli, ravinto ja homeopatia

Oma kokemukseni loppuunpalamisesta on korvaamaton. Se on antanut ymmärryksen siitä miten suuressa roolissa mieli on terveyden ylläpidossa. Aloitin itseni hoitamisen keskittymällä ravintoon. Tutkin ravinnon ja ravintoaineiden merkitystä elimistön toiminnassa. Tämä kohensikin oloa, mutta lopullinen läpimurto tuli vasta mielen voiman ymmärtämisestä. Keho-mieli yhteys onkin yksi lempiaiheistani ja voisin opiskella sitä loputtomiin. Homeopatia huomioi ihmisen kokonaisuutena. Keho ja mieli yhdessä. Tämä vain korostaa homeopaattisen hoitomuodon arvokkuutta minulle.

- Anna -

bottom of page