• Anna Kantola

Tukahduttaminen-terveysuhka vai mahdollisuus

Updated: Apr 5, 2019

Nyky yhteiskunnassa, kun suorittaminen on monesti päällimmäisenä mielessä, tukahdutamme omia oireitamme pahimmillaan päivittäin, jotta suorituskyky säilyisi. Mitä tästä voi seurata terveydelle?

Homeopatiassa tukahduttamista pidetään yhtenä merkittävänä alkusyynä sairaudelle. Tukahduttamisella tarkoitetaan oireiden peittämistä lääkkeellisesti tai muilla keinoin, ikään kuin jättäisimme huomioimatta auton kojetauluun syttyvän merkkivalon.


Ihmisen ja eläimen elimistö on viisas, se kertoo erilaisin oirein, kun jokin on pielessä, jos vain annamme sille mahdollisuuden. Jos reagoisitkin niihin pieniin signaaleihin, joita kehosi sinulle kertoo ja miettisit mitä niiden taustalla on, voisitko välttyä monilta sairauksilta? Nykyisin pidetään täysin normaalina, että kipuun ja kuumeeseen otetaan särkylääkettä. Väsymyksen yllättäessä nautitaan lisää kofeiinia. Unettomuuteen käytetään unilääkkeitä ja alakuloon määrätään masennuslääkkeitä. Entä jos miettisitkin mitä on näiden oireiden taustalla ja pyrkisitkin korjaamaan alkusyyn sekä tukemaan elimistöä. Pystyisitkö välttämään toistuvan oireilun? Omasta kokemuksesta uskallan väittää, että oireilua voitaisiin ainakin huomattavasti vähentää.


Kun menet lääkäriin, sinulta saatetaan ottaa erilaisia kokeita. Entä jos kokeiden tulokset eivät kerrokaan mitään siitä mitä tunnet. Viitearvot ovat laadittu keskiverto ihmistä silmällä pitäen. Aina niistä ei näy pienet kuormitukset. Koetulosten on myös tarkoitus kertoa sairaudesta, ei kehon pienestä epätasapainosta. Ensimmäisten oireiden ilmaantuessa elimistö on harvoin vielä siinä tilassa, että rasitus näkyisi kokeellisesti. Kaikkea ei voi myöskään kokeellisesti mitata. Suosittelen kuuntelemaan omia tuntemuksia ja hakemaan apua oireita ymmärtävältä taholta. Aina löytyy joku, joka osaa ja haluaa todella auttaa.


Stressin merkitys


Stressi on yksi suurimmista sairauden aiheuttajista. Monien lähteiden mukaan stressi aiheuttaa yli 90% kaikista meidän sairauksista. Stressi voi olla psyykkistä tai fyysistä. Se voi tulla sinusta itsestäsi tai ulkopuolelta. Stressi on myös aina hyvin kuluttavaa. Pitkittynyt stressi syö valtavasti meidän ravinto varastoja sekä energiaa.


Mitä tapahtuu, kun piilotat oireita tarpeeksi kauan?


Kun oireiden huomiotta jättäminen jatkuu päivästä ja viikosta toiseen, etkä huomioi niiden kertomaa viestiä, alkaa stressi kuppi vuotamaan yli. Elimistö ei enää jaksakaan siihen kohdistettua kuormitusta. Toisilla kuppi on isompi kuin toisilla. Osa sairastuu jo lapsena, toiset porskuttaa pidempään. On hyvin yksilöllistä, kuinka kauan kestää, että kuppi täyttyy ääriään myöden. Tähän vaikuttaa osaltaan sukupolvelta toiselle siirtyvä stressikuorma.


Kun rajat on saavutettu, puhkeaa varsinainen sairaus. Tästä on voinut olla viitteitä jo pidemmän aikaa, tai se voi tulla kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tämä on viimeistään se tilanne, kun pysähdyt miettimään elämän rajallisuutta. Mahdollisesti myös alat miettimään syitä sairauden taustalla. Vieläkään ei ole liian myöhäistä toimia omaksi parhaaksesi.


Voiko tukahduttaminen olla mahdollisuus?


Minun näkemyksen mukaan ei, mutta valtakoneiston mielestä varmasti kyllä. Ihmisten elinikä on noussut. Toiminta kykyä pidetään yllä keinotekoisesti, oireista välittämättä. Monet jaksaa tässä oravanpyörässä vuodesta toiseen. Väliinputoajia ei juuri huomioida, koska koneisto pyörii ilman heidänkin panosta.


Onko kukaan miettinyt mikä on kaiken tämän tukahduttamisen hinta. Lääkkeet ja sairaalahoito ei ole ilmaisia. Entä sairauspoissaolot, lisääntyneet mielenterveysongelmat, väsymys, yleinen huonovointisuus, päihdeongelmat. Minusta näille ei voi edes laittaa hintalappua. Onko tukahduttaminen kaiken tämän arvoista? Eikö elämä voisi olla täynnä iloa ja energiaa?


Huomioimalla pienimmätkin oireet ja kehosi viestit, elimistön toimintaa tukien, voit selvitä paljon helpommalla.


Mitä mieltä sinä olet?49 views0 comments

Recent Posts

See All