• Anna Kantola

Miten minusta tuli homeopaatti?


Lapsena äitini vei minut homeopaatin vastaanotolle. Lähdin sinne mielelläni. Lääkärissä käyminen oli minulle puolestaan todella vastenmielistä. Kammosin myös sairaalaa, en kokenut sitä lainkaan turvalliseksi paikaksi.


Lukioon mennessä täytyi miettiä tulevaisuutta ja valitsin kurssit eläinlääketiedettä silmällä pitäen. Lukion päättyessä ja opiskelupaikkaa miettiessäni en enää ollutkaan varma olisiko minusta eläinlääkäriksi. En hakenut lukemaan lääketiedettä, koska koin etten voisi täysin seistä sieltä saatavan opin takana. Viime aikoina olemmekin saaneet huomata, että lääkärit, jotka eivät toimi valtavirran mukaan, pyritään hiljentämään tavalla tai toisella, vaikka heidän ensisijainen tarkoituksensa onkin auttaa ihmisiä, ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa hoitoon.


Minulle homeopatian filosofia on ollut aina todella luontevaa ymmärtää, kun taas lääketieteen käyttämät keinot ovat sotineet ajatteluani vastaan. Miksi yrittää peittää oire, kun voitaisiin pyrkiä saamaan elimistö tasapainoon ja parantamaan itseään? Nuorempana ihmettelin kovasti, kun näin ihmisten käyttävän särkylääkkeitä, ym. Minusta se ei tuntunut mitenkään luontevalle. En kuulunut tältä osin porukkaan, mutta en voinut muuttaa itseäni toisten mieliksi.


Kun ammatin valinta tuli ajankohtaiseksi mietin, miten voisin auttaa eläimiä ja ihmisiä kokonaisvaltaisesti kohti parempaa terveyttä. Tutkin eri opiskeluvaihtoehtoja myös ulkomailla. Homeopatia vei voiton. Välivuoden jälkeen alkoi juuri sopivasti eläinhomeopatian koulutus. Opettajina toimivat pitkän linja ammattilaiset. Gert Eselböck oli jo tuolloin toiminut 30 vuotta homeopaattina, hänen kokemuksensa näkyi myös opetuksessa. Koulutus pohjautui täysin Hahnemanin opettamaan klassiseen homeopatiaan. Sittemmin Gert on kouluttanut homeopaatteja Ruotsissa ja Itävallassa, sekä kirjoittanut kirjoja homeopatiasta. Eläinhomeopatia koulutuksen jälkeen minulle tarjoutui mahdollisuus jatkaa opintojani myös ihmisten hoitoon. Opiskelut kestivät yhteensä 4,5 vuotta.


Opinnot antoivat hyvän teoria pohjan siitä mitä homeopatia on, mutta ei sitä kokemusta, joka tarvitaan homeopaattina toimimiseen. Koen, että homeopaatin täytyy nähdä kokonaisuuksia, sekä osata hahmottaa syy seuraus suhteita. Homeopaattina et voi olla koskaan valmis, vaan sinun on oltava valmis oppimaan ja kokemaan. Myös aineiden syvempi tuntemus on välttämätöntä, jotta voidaan hoitaa myös kroonisia sairauksia ja saada tuloksia aikaiseksi. Jos tätä kaikkea, ja paljon muuta, ei ole sisäistänyt, käy helposti niin että homeopaattisia lääkeaineita käytetään allopaattisesti, yhden oireen perusteella, huomioimatta kokonaisuutta. Näin minäkin olen joskus tehnyt. Tällä tavoin ei päästä toivottuihin hoitotuloksiin ja paraneminen jää yleensä saavuttamatta. Kaiken tämän sisäistämiseen minulla meni kymmenen vuotta. Matkalla on ollut paljon onnistumisia, ja välillä myös epäonnistumisia, tai kesken jääneitä hoitoja.

Nyt voin sanoa olevani valmis toimimaan homeopaattina. Itseni tuntien en kuitenkaan ole koskaan valmis homeopaatti, vaan voin aina oppia lisää, kun annan itselleni siihen mahdollisuuden.

57 views0 comments

Recent Posts

See All