• Anna Kantola

Miksi en saanut apua homeopatiasta?

Updated: Apr 16, 2018

Joskus on tilanne, ettei homeopatiasta saada apua ensiyrittämällä. Tähän voi olla monia syitä. Kerron alla muutamista ongelmista joihin voit törmätä itsehoidossa, tai homeopaatin vastaanotolla.Vastaako oirekuva lääkeaineen oirekuvaa?


Yleisin syy siihen, ettei homeopatialla saada tuloksia on väärin valittu lääke. Jos lääke ei vastaa täysin potilaan oirekuvaa, ei paranemista tapahdu.

Voi myös olla, että lääkkeen suhde oirekuvaan on vaillinainen ja paraneminen jää myös vaillinaiseksi. Akuuteissa tapauksissa, joissa oirekuva on hyvin suppea ja sairaus ei ole täysin päällä, voi olla vaikea löytää sopivaa ainetta, koska oirekuva on hyvin suppea.


Homeopaattisia aineita on jo tuhansia. Aineiden välillä voi olla vain pieniä nyanssi eroja. Aineen valinnassa homeopaattisten aineiden ja asiakkaan tunteminen on ensiarvoisen tärkeää. Varsinkin kroonisissa sairauksissa on tärkeää nähdä pintaa syvemmälle, tuntea elimistön toiminta ja elinten vuorovaikutus suhteet, sekä ympäristön vaikutus elimistön toimintaan. Tämä voi olla aikamoista salapoliisityötä.


“Akuuteissa tilanteissa oikean aineen valinta tuo nopean avun. Kroonistuneisiin tilanteisiin on syytä varata enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä. ”

Onko vahvuus oikea?


Monesti oikein valittu lääkeaine antaa jonkinlaisen vasteen riippumatta potenssista. Vaikka aine olisikin valittu oikein voi paraneminen olla vajaa tai sitä ei saavuteta lainkaan, jos vahvuus ei ole sopiva. On olemassa yleispäteviä ohjeita potenssin eli vahvuuden valintaan. Kokemattomamman homeopatian käyttäjän kannattaa valita matalampia potensseja. Yleisimmin käytetty vahvuus, jolla saadaan suurimmassa osassa akuutteja tapauksia hyviä tuloksia, on C30. Kokemus kuitenkin osoittaa, että yksilöiden välillä on suuria eroja reagoinnin suhteen. Mikäli haluat oppia hoitamaan itseäsi akuutissa tilanteessa suosittelen homeopaattista kotiapteekki kurssia, jolla perehdytään mm. aineiden annosteluun.Ympäristön vaikutus


Monesti on tilanteita joissa ympäristön olosuhteet pitää oireita yllä, esimerkkinä sisäilmaongelmat tai ruoka-aineyliherkkyydet. Myös ympäristön aiheuttama stressi voi pitää oireita yllä. Ihmisten väliset ristiriidat, kiusaaminen, alistaminen, aihuettavat monia psyykkisiä ja fyysisiä oireita. Näissä tilanteissa elimistö voi vastata hoitoon hetkellisesti, mutta oireet palaavat aina takaisin. Kun altistava tekijä saadaan poistettua, on elimistöllä mahdollisuus korjata itseään. Myöhemmin ärsykkeistä on mahdollisuus selvitä aina vain pienemmillä oireilla, tai parhaassa tapauksessa ilman oireita. Aluksi elimistölle täytyy kuitenkin antaa mahdollisuus parantua ilman ärsykkeitä.


Reaktioheikkous


Jossain tapauksissa elimistö voi olla niin heikko, että se tarvitsee voimakasta herättelyä toimiakseen jälleen. Kyseessä voi olla perimän mukana tullut stressi. Tähän tarvitaan tiettyjä lääkeaineita, jotta tuloksia saadaan aikaiseksi. Myös ravinnon merkitys kannattaa huomioida. Jos kärsit voimakkaista ravintoaineiden puutoksista voi olla, ettei elimistö pystykään korjaamaan itseään kun sillä ei ole rakennusaineita. Nämä ovat ääritapauksia, mutta täysin mahdollisia tilanteita.


Krooniset sairaudet


Krooniset sairaudet vaativat hoidettavalta kärsivällisyyttä. Jos ongelmat ovat kestäneet vuosia, et voi olettaa, että ne häviäisivät päivissä.

Oireet alkavat hävitä pikkuhiljaa, myös muutoksia oirekuvaan voi tulla ja vanhoja oireita voi nousta pintaan ennen niiden häviämistä. Kroonisissa sairauksissa omaan oireiluun voi olla niin tottunut, ettei huomaakaan pieniä muutoksia omassa voinnissaan. Voi myös olla tilanteita, joissa hoitoon hakeutumisen syy paranee viimeiseksi, ja muut oireet poistuvat ensin. Esimerkiksi ihottuma, jonka taustalla on monesti suoliston ongelmat ja siitä aiheutunut elimistön epätasapainotila. Voi olla, että ihottuma häiritsee sinua eniten, etkä huomaa lainkaan muiden oireiden poistuneen. Saatat lopettaa hoidon, jolloin hoito jää kesken. Tällöin ei voida sanoa, ettei homeopatia toimi.

Erilaisista suoliston ja elimistön epätasapainotiloista johtuvat iho oireet vaativat usein sisältäpäin lähtevän paranemisen, ennen kuin iholla on mahdollisuus parantua. Ensimmäinen merkki homeopaattisen aineen vaikutuksesta on yleisen voinnin ja mielialan kohentuminen.

Krooniset tilat vaativat aina homeopaatin hoitoa. Mikäli tarvitset apua, ota minuun yhteyttä.


Muut lääkitykset


Kemialliset lääkkeet ei ole este homeopaattisten lääkkeiden käytölle. Monesti kuitenkin lääkkeillä on sivuvaikutuksia. Lääkkeet myös peittävät monesti varsinaisen oirekuvan ainakin osittain. Tällaisessa tilanteessa ei ole selvää mitkä oireet ovat sinun ”omia” oireita ja mitkä lääkkeen aiheuttamia. Voidaan joutua hoitamaan lääkkeiden aiheuttamia sivuvaikutuksia varsinaisten oireiden sijaan.

Näissä tilanteissa olisi tärkeää pystyä tekemään yhteistyötä lääkärin kanssa, jotta tilannetta voitaisiin mahdollisuuksien mukaan selkeyttää pikkuhiljaa. Hoitoon on varattava aikaa. Sinun on myös hyvä miettiä mihin ongelmiin haluat helpotusta ja oletko valmis sitoutumaan hoitoon?


Tässä on mainittu joitakin ongelmia, jotka voivat vaikuttaa homeopatian toimivuuteen. Akuuteissa tilanteissa oikean aineen valinta tuo nopean avun. Kroonistuneisiin tilanteisiin on syytä varata enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä.

Jos et saanut apua ensimmäisestä annoksesta homeopaattista lääkettä, ei kannata todeta, ettei homeopatia toimi, vaan tutkia syyt miksi apua ei tullut.


Mukavia hoitohetkiä homeopatian parissa. Autan mielelläni ongelmien ratkomisessa.

187 views0 comments

Recent Posts

See All