• Anna Kantola

Homeopaatin vastaanotolla

Oletko joskus käynyt homeopaatin vastaanotolla? Haluaisitko tietää mitä vastaanotolla tapahtuu ja miten vastaanottoon voisi etukäteen varautua?
Homeopaatin vastaanotto poikkeaa jonkin verran lääkärin vastaanotosta jo siihen varattavan ajan perusteella. Vastaanotolla voit myös törmätä mielestäsi kummallisiin kysymyksiin, joihin et ehkä olisi osannut varautua. Tässä postauksessa kerron kuinka voit valmistautua vastaanottoon.Mitä vastaanotolla tapahtuu?


Homeopaatin vastaanottoon varataan aikaa yleensä vähintään tunti. Aikaa on hyvä varata reilusti, koska vastaanotolla käydään läpi oireitasi niiden alkamisajankohdasta lähtien. Kroonisissa sairauksissa oireilua on voinut olla vuosia.


Vastaanotto alkaa sinun kertomuksellasi, jolloin saat vapaasti kertoa mikä on sinua vaivaava ongelma. Tämän jälkeen homeopaatti haastattelee ja tekee täydentäviä kysymyksiä.


Homeopaattia kiinnostaa mistä oireilusi on saanut alkunsa. Oletko esimerkiksi kokenut suuren pettymyksen sairastumisesi aikoihin vai onko oireet seurausta tapaturmasta? Aina alkusyytä ei saada selville, tämä ei kuitenkaan estä hoidon onnistumista.


Kiinnostuksen kohteena on myös, onko jotain mikä parantaa tai huonontaa oireitasi. Tällaisia asioita voi olla mm. lämpötila, ruoka-aineet, vuorokaudenajat, liike.


Myös sillä on merkitystä, onko käyttäytymisesi tai mielialasi muuttunut jollain tavoin sairastumisen/oireilun seurauksena. Näin monesti käy. Voi olla, ette itse edes huomaa muutosta. Joskus onkin hyvä kysyä joltain läheiseltä ihmiseltä, jonka kanssa olet päivittäin tekemisissä.


Lopuksi tehdään tutkimus, mikäli ulkoisia oireita on nähtävissä. Tämä koskee lähinnä ruhjeita ja iho oireita.


Kaikki oireet ovat tärkeitä


On tärkeää, ettet väheksy mitään oireistasi vaan kerrot kaikki muutokset olossasi oireilun alettua. Ei kannata jättää kertomatta edes niitä oireita joiden et ajattele liittyvän suoranaisesti ongelmaasi. Ne voivat olla ratkaisevassa roolissa oikean aineen valinnassa. Myös ne arkaluontoisimmat oireet kannattaa mainita. Kaikki tieto jää sinun ja homeopaatin väliseksi tiedoksi.

Ei kannata säikähtää, jos homeopaatti kyselee sinulta eritteiden hajusta, väristä tai koostumuksesta. Ne ovat myös olennaisia ainevalinnan kannalta.Lapsi homeopaatin vastaanotolla


Kun varaat ajan lapsellesi, on tärkeää, että olet vanhempana mukana vastaanotolla. On hyvä antaa lapsen kertoa ongelmistaan itse omin sanoin, ilman johdattelua. Vanhempi voi täydentää kertomusta omilla havainnoillaan. Tarvittaessa vanhempia tarvitaan myös kertomaan ajasta jota lapsi ei muista.


Jos lapsi on niin pieni, ettei hän vielä osaa puhua jää aineen valinta vanhempien havaintojen pohjalle. Vanhempien kannattaa seurata tarkasti lapsen käytöstä ja kirjata ylös pienimmätkin muutokset käytöksessä. Kun muutokset kirjoittaa ylös, eivät oireet ehdi unohtua ennen vastaanottoa.Vastaanottoon valmistautuminen


Voit valmistautua vastaanottoon kirjaamalla ylös oireita silloin kun ne vaivaavat. Monesti oireet unohtuvat silloin kun ne eivät ole päällä. Näin voi käydä esim. kroonisessa vaivassa joka toistuu kuukausittain. Muista, että kaikki oireet ja muutokset olossa voivat olla ratkaisevan tärkeitä ainevalinnan kannalta.Lääkärin tekemä diagnoosi


Homeopaatti ei voi tehdä diagnoosia sairaudesta. Mikäli sinulla on jo olemassa lääkärin tekemä diagnoosi voit kertoa siitä homeopaatille. Diagnoosi itsessään ei kuitenkaan johda ainevalintaan, vaan aine valitaan aina yksilöllisen oirekuvan pohjalta.


Näillä eväillä voit valmistautua etukäteen vastaanottoon. Tervetuloa homeopaatin vastaanotolle!82 views0 comments

Recent Posts

See All