top of page
  • Writer's pictureAnna Kantola

Eläimen hoito homeopatialla

Updated: Sep 27, 2022

Miten eläinten hoitaminen eroaa ihmisten hoitamisesta. Koska eläimet eivät osaa puhua vaaditaan ihmiseltä kykyä lukea eläinten viestejä ja ymmärtää niiden lajityypillistä käytöstä.




Eläimen viestit


Eläimet viestivät monilla eri tavoin. Eri lajeilla on myös erilaisia tapoja viestiä toistensa kanssa ja ihmisille. Jotta voimme hoitaa eläimiä homeopaattisesti ja saada täydellisen oirekuvan, vaaditaan omistajalta oman eläimensä tuntemusta ja seuraamista. Kokenut eläinhomeopaatti osaa esittää omistajalle oikeat kysymykset, joilla päästään oireiden juurisyiden äärelle. Homeopaatille ei riitä diagnoosi sairaudesta. Diagnoosin sisällä voi olla lukuisia oirekuvia.


Homeopaatilta vaaditaan myös eläinten tuntemusta. On tärkeää tietää miten eläin näyttää kipua, kuinka se ilmentää eri elinten rasitustiloja. Eläimen ulkoisesta olemuksesta voi lukea paljon sen mahdollisista ongelmista. Toistuvat iho ongelmat samassa kehon osassa, lihas köyhyys, tapa seistä, liikkeen symmetrisyys, lihasjäykkyydet ja muut kehossa näkyvät viestit kertovat eläimen elimistön tilasta. On tärkeää, että homeopaatti osaa tulkita näitä viestejä, koska ne ohjaavat usein oikean lääkeaineen jäljille, etenkin kroonisissa tapauksissa.


Eläimillä on monesti rasitustiloja eri puolilla elimistöä. Nämä rasitustilat eivät yleensä näy verinäytteissä, koska kyseessä ei ole vielä elimellinen vajaatoiminta. Eläin kuitenkin näyttää nämä rasitustilat erilaisina oireiluina. Kun tilanteeseen päästään puuttumaan ajoissa, voidaan usein välttyä pahemmilta ongelmilta. Aina ei siis riitä, että näkee oireet, vaan olisi hyvä nähdä myös syy oireiden taustalla.


Mitä huomioida?


Omistajan on hyvä huomioida pidemmällä aikavälillä eläimen käytöstä erilaisissa tilanteissa, kuten lajikumppaneiden läsnä ollessa, vieraisiin ihmisiin suhtautumisessa. Myös juoksujen/kiimojen säännöllisyys ja käytös niiden aikana on tärkeää tietoa homeopaatille, vaikka se ei olisikaan ensisijainen hoidon kohde. Ulosteen laatua ja määrää kannattaa seurata, samoin kuin virtsaamista ja juomista. Erityisesti muuttunut käytös on hoidon kannalta kiinnostavaa. Kun eläin ei osaa puhua jää ihmisen tehtäväksi tehdä salapoliisityö, ja selvittää mistä ongelmat johtuvat. On tilanteita, joissa voidaan tarvita eläinlääkärin apua näytteiden ja kuvantamisen muodossa, mutta eläintä seuraamalla saadaan kuitenkin tärkein tieto hoitoa ajatellen.


Eläimen hoitaminen voi vaatia tiivistä yhteistyötä omistajan ja homeopaatin välillä. Monesti käy niin, että eläin muuttuu hoidon aikana myös käytökseltään, kun fyysiset oireet helpottavat. Omistaja huomaa monesti juuri eläimen käytöksessä ensimmäiset merkit paranemisesta. Toisaalta myös ”sairastuminen” näkyy aluksi muuttuneena käytöksenä, johon on syytä reagoida heti, eikä sivuuttaa eläimen ”pelleilynä”. Eläin ei osaa pelleillä, sillä on aina syy käytökseensä. Jos eläimellä on yhtäkkinen tarve vastustaa ihmistä tai käyttäytyä arvaamattomasti, kertoo se lähes poikkeuksetta kivusta. Jos eläin ei enää vastaa pyyntöihin, jotka sille on opetettu huolella, voidaan olettaa jonkin olevan pielessä.



Muista seurata lemmikkiäsi ja sen käytöstä. Jos sinusta tuntuu, että jokin on pielessä, niin siihen kannattaa puuttua heti. Omistajan vaisto harvoin pettää. Kun jäädään odottelemaan, niin ongelma ehtii kehittyä pahemmaksi. Jos kaipaat apua salapoliisityössä, niin autan mielelläni.


446 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page